Tournytt – Finalen på Öster by Stensson 

Wow! Vilken final det blev. Finalrundan bjöd nästan på allt, utom möjligtvis lugnt och stilla väder. Grym kul att vi spelade Öster By Stensson  Österåker – Vågar vi säga bästa banan i Stockholm? Dramatiskt in i det sista med bollar som vi trodde var i vattnet och birdies och bogeys på upploppet.
Det var ca 4 spelare med tätkänning inför de sista avslutande hålen. Håkan Kerringer var stabil men lyckades inte riktigt få i paren på sista nio och slutade på +4a en 4e plats. Mats Carlsson stod för fin fina sista 9 hål (36 netto) och med birdie 14 & 16 såg han ut att trumma på mot vinst. Dock kom en oväntad bogey på 17 och millimetrarna ifrån birdie på 18 resulterade i +3 och en T2a plats med 1 slags marginal.
I ledar bollen spelades det stabil golf och skribenten själv (Lars Lundberg) efter haft turen att rulla över bron på 16e men klantat bort turen med dåligt närspel som resulterade i bogey på 16. På 18e behövdes eagle för att ta sig till särspel eller birdie i hop om att den oerhört stabila Tour Director Christoffer skulle göra ett misstag.
Birde blev det men det räckte inte hela vägen och +3 blev T2a plats fick följa med hem.

Att räkna med misstag av Christoffer Stridsman var dumt. 1 slag efter inför 16e så utför han hålet perfekt med järn-wedge-3 meter från hål och putt som slinker i för birdie. Lyckas med att rädda bogeyn på 17e och ett något skakigt par på 18e så var det ändå en 2 putt som räckte för seger. En bländande insats och mycket fint planerat samt utfört spel stod han där i slut ändan med pokalen. Få misstag, bländade puttning och grymt närspel blir seger receptet. Som han egentligen gjort hela säsongen.

Stort grattis till Christoffer som vinner Södertörnstouren 2020 välförtjänt!

Nedan ser ni hela resultat listan med utbetalnignar:

45% 1a Christoffer Stridsman
20% T2 Mats Carlsson
12% T2 Lars Lundberg
8% 4a Håkan Kerringer
5% 5a Gutsav Högberg
3% 6a Arman Poya
3% T7 Pelle Bruhn
2% T7 Henrik Sundh
2% T7 Anders Dahl
T10 Saki Tsiotoglou
T10 Fredrik Werkö
T12 Niclas Friberg
T12 Antoni Majblad
14 Alexander Borwin
15 Mathias Hellgren
16 Martin Lundqvist
Inom kort kommer uppdateringar inför nästa säsong och även en liten vintertävling vi hoppas allt är nyfikna på!
Allt gott!
// Tour Directors