Hej tourspelare och caddies! 

Nya tider kan man säga, inte samma golf år som vi är vana vid. Tidig öppning men inte alls på samma sätt. Här kommer lite information om hur vi på Södertörnstouren hanterar Covid-19 och vad som gäller för touren i år. 

Vi har beslutat att köra på med touren som vanligt. Vi har ingen fysisk scorekortshantering som vanligt utan kör Golf Gamebook som tidigare år. Vi har ingen kontanthantering och slopar samlingar / middagar efteråt. Enligt rekommendationer så är tävlingen på så sätt likställd med sällskapsgolf. Viktigt att följa för fortsatt tävlande och spel! Mat och dryck efteråt får ordnas på eget ansvar och initiativ.

Vi kommer följa alla lokala regler vad gäller spel för att minska smittspridning.
• Minsta symptom = stanna hemma!
• Var noggrann med handhygien
• Undvik fysisk kontakt med andra spelare

Vi kör med flagga i på de banor som rekommenderar det. Där det inte finns bunkerkrattor i bunkern är det fri placering inom 1 klubblängd gäller där det är ”onormalt underlag” – dock ej aldrig ur hindret.

Finns det fler lokala regler följer vi dem och rättar oss efter klubbarnas policy. Vi återkommer löpande om uppdatering och närmare kring premiären vad som gäller i detalj. Viktigt att vi i följer alla regler och rekommendationer från SGF och Folkhälsomyndigheten så att vi kan fortsätta spela golf när många andra aktiviteter begränsas.  

Allt gott!

Lars och Christoffer