Tournytt – 20200820

Haalloj i stugorna!
Avgörandet är här, vilka går till final och vilka får titta på? Det dags för Södertörnstourens deltävling 6  på Haninge GK (vit tee / Röd-Gul). Det är tight om platserna kring slutspel och det lutar åt att man behöver någonstans runt 303-306 slag som resultat på sina 4 rundor för att klara sig till final. Kolla på https://sodertornstouren.se/tabell-2020/ om du är osäker på hur du ligger till.
Ladda kanonerna och käka gröt imorgon till frukost för det kommer spelas långt på haninge, närmare bestämt 6479m 😱enligt guide (något kortare i verkligheten och par 73) och en utmaning att se fram emot. Deltävling 6 ligger uppe på mingolf, startlistan är publicerad. Första starttid på Tisdaga är 14:00 och sista 15.12 (8 min mellan bollarna) Vill lyfta ett varningens finger för höga ruffar, slå provisoriska bollar, gärna en extra om ni är osäkra.
Gamebook ✏️
Ni borde då få upp spelet direkt i Gamebook appen – Annars är join code: 67370272
Se till att minst 1 person / boll registrerar score för alla i bollen. Om det strular eller det blir fel – skriv på scorekort för säkerhets skull och stäm av när ni spelat klart. Fokus Gamebook dock!
På plats / regler: 👮🏻‍♂️
Se till att ni på första tee utser en markör för varje spelare. Det är denna som får kontrollera er score och denna som ni frågar om regler under spelet.
Bunkrar 🏖 – Enligt R&A / SGF kör vi med en klubblängd lägesförbättring i bunkrar.
Flaggor – Valfritt – i eller ur. Helt upp till spelaren! 
Lägesförbättring? 🥳
  – Nej, förutom bunkrar då.
Frågor/oense med markör: 📞 Ring Lars eller Christoffer
Spelet:
Bollen ska i hål! ⛳️- Vi vet att det kan vara några puttar / chippar som kan hoppa ur på grund av grunda hålkoppar. Det är samma för alla och det är vad det är i Covid-19 tider. Hoppas alla har förståelse för detta.
Spelform 🎭 – Vi spelar Slaggolf – alltså +5 slag mot hålets par gäller varje hål. Om du har slagit t.ex. 9 slag på ett par fyra. Ditt resultat blir max 9 på det hålet.
Speltempo ⌛️- Vi försöker se till att hålla uppe speltempot då vi våra tider är relativt tight. Ändå 10 min mellan bollarna.  Banan är full och vi behöver se till att hålla upp tempo så vi inte sinkar andra.
Priser: 🏆
Vi delar och kommunicerar priser efter avslutad runda.
Sist men inte minst: Spela bra och ha riktigt skoj! Hoppas på många birdies, nån eagle och bra surr! Ser fram emot imorgon!