2021

Nyheter

Nyhetsbrev nr 11 – Ny sponsor och tävlingschemat spikat

Senaste nytt från banan, touren och spelarna.

Hejsan Golflovers!
Banorna öppnar i rasande takt och säsongen för Södertörnstouren kryper allt närmare. Snart är det dags, 6e maj närmare bestämt och vi har resten av schemat spikat. Men först…

Södertörnstourens första sponsor!

Vi är väldigt glada över nyheten om att Södertörnstouren har fått in sin första sponsor – Stockholm Diesel och Oljehandel AB. Varmt välkommen och vi ser fram emot många framgångsrika år tillsammans. Stockholm Diesel och oljehandel kommer gå in som partner och tävlingssponsor för årets andra majortävling den 19e augusti på Ågesta. Det kommer bli en mycket viktig tävling då den är värd mer poäng* än ordinarie tävlingar och det är den sista innan finalen, sista chansen att kamma hem en final plats.

Tävlingen kommer också bjuda på en del nya spännande saker från vår nya sponsor. Vi återkommer till det längre fram.

 *Vinnaren på på en Major tävling får 400 pts och vinnaren på en standard tävling får 300 pts. Mer om poäng fördelningen i detalj hitta ni på hemsidan.

Tävlingsschema 2021

Årets spelschema är nu helt spikat och vi tycker att det är i år starkare än någonsin. Banorna utlovar topp kvalitet och schemat lyder:

Deltävling 1 – Salems Open
6e maj – Första start 14.00
Favorit från förra året tar en självklar plats i rotationen även 2021

Deltävling 2 – Vidbynäs North
20e maj – Första start 14.30
Vidbynäs är känd för att ha bland de bästa greenerna i Stockholm och det ska Södertörnstourens spelare utmanas med.

Deltävling 3 – Haningestrands GK
3e juni – Första start 15.00
En stark parkbana som är en klassiker på Södertörnstouren med ett avslutningshål där allt kan hända.

Deltävling 4 – Haninge GK
17e juni – Första start 15.00
Haninge är poppis på touren och en låååång bana, en rejäl utmaning med sina 6400 meter från vit tee.

Deltävling 5 – Kallfors GK
5e augusti – Första start 15.00
Förra årets planerade finalbana får en ny chans. En riktigt bra tävlingsbana där allt kan hända.

– Major tävling – Stockholm Diesel Invitational (deltävling 6)
19e augusti på Ågesta GK – Första start 14.30
Årets sista tävling och en major dessutom! Här avgörs vilka som spelar final, mer poäng i potten, mer pengar i potten – och allt på en anrik stadsbana som kräver precision från både tee och till green.

FINAL – Vidbynäs South
3e September – Första start TBD
Skriv ner datumet, fila på segertalet, vässa stickorna. Här korrar vi mästaren över 36 håls tävling. Det kommer bli en fantastisk dag oavsett väder och vind. 28 deltagare kommer göra upp om priser till ett värde av totalt ca. 40 000 sek.

Nytt för iår, de spelare som inte tagit sig till final erbjuds att spela och delta på middagen men kommer inte kunna ta del av prisbordet.

 

Nyhetsbrev Nr 10 – Major Tävling och Sponsorer

Senaste nytt från banan, touren och spelarna.

 

Hejsan Golflovers!
Idag öppnar Tjustas 18håls bana. För den som vill prestera på touren finns det inga undanflykter längre, bara att sätta igång med spelträningen! Som alltid, inför en ny säsong av touren och med en ny säsong kommer nyheter. Här kommer en uppdatering från Touren.

Major-tävlingar

Vi kommer i år introducera Major tävlingar till spelschemat. Inte där vi adderar tävlingar (än så länge) men det kommer vara tävlingar som ger mer poäng till alla deltagare och mer prispengar. Med andra ord extra viktigt att prestera bra på dessa tävlingar.

Vinnaren på på en Major tävling får 400 pts och vinnaren på en standard tävling får 300 pts. Mer om poäng fördelningen i detalj hitta ni på hemsidan.

Order of merit poäng

Sponsorer

Vi har i år beslutat att öppna upp för sponsorer som vill vara med och berika touren och spelet för spelarna. Vi arbetar därför aktivt med att se till att ta in ett par företag som vill synas men också arbeta aktivt med hur vi touren mer tour-lik. Vi kommer att ha 3 olika sponsornivåer tillgängliga:

Tour sponsor –
Sponserer som vill stötta och synas för våra spelare. Kommer synas på hemsida, mail och på banan.

Tävlingssponsor –
Sätt ditt företagsnamn på en tävling! Var med och sponsra en deltävling där ditt företag får ägandeskap över synligheten under hela tävlingen.

Major sponsor –
Sätt ditt företagsnamn på en av de viktigaste tävlingarna under året. Tävlingen där vi spelar om mer pengar, mer prestige och ditt företagsnamn blir synonymt med årets höjdpunkt.

Har du någon som är intresserad och vill vara med under 2021? Hör av er till Lars eller Christoffer så hittar vi en väg framåt. OBS!

 

Handla Södertörnstourens produkter

Nu finns det möjlighet att köpa loss dina favorit produkter från Södertörnstouren. Bollar, handdukar, greenlagare och mycket annat (kommer).

Välj om du vill att det ska levereras till första tee på nästa deltävling eller om det ska skickas hem.

Köp nu!

 

Nyhetsbrev nr 9 – 20210309

Senaste nytt från banan, touren och spelarna.

Hejsan Golflovers!
Nu är det snart dags för en ny säsong av touren och med en ny säsong kommer nyheter. Detta är bara de första i raden

Nyhet nummer 1 – Kallfors & Vidbynäs –

Ett varmt och glatt välkommet säger vi till de nya banorna Kallfors och Vidbynäs som plockas in i rotationen. Merparten av shcemat är klart, gå in och kika här. Spelschemat är som vanligt primärt torsdagar och vi arbetar mot bra pris och bra uppsättning för våra tourspelare.

Nyhet nummer 2 – Värva en medlem –

Få bollar! Vi kommer påbörja en värvningskampanj som pågår från och med idag till och med 30e april där varje person som värvar en medlem får 2 sleeves Vice-södertörnstour bollar. Bra va?!Det enda den nya rekryten behöver göra är att skriva in ditt fullständiga namn i “Värvad av”-fältet som finns på touranmälningssidan. Lättare blir det inte!

Inte nog med att vi blir fler utan DU kan tjäna lite extra på det. Win-win som man säger i branschen…

Nyhet nummer 3 – Nytt poängsystem –

Nytt poängsystem är klart. Det kommer inte bli som tidigare år utan vi tar inspiration från de stora tourerna och lanserar ett eget poängsystem där mantilldelas order of merit poäng från varje deltävling. I grund och botten ska man bli mer premierad att att t.ex vinna 1 deltävling och kvalificera sig direkt till final.

Du kan läsa om detta i sin helhet här —>Länk<—

 

2020 resultat

Tournytt – Finalen på Öster by Stensson 

Wow! Vilken final det blev. Finalrundan bjöd nästan på allt, utom möjligtvis lugnt och stilla väder. Grym kul att vi spelade Öster By Stensson  Österåker – Vågar vi säga bästa banan i Stockholm? Dramatiskt in i det sista med bollar som vi trodde var i vattnet och birdies och bogeys på upploppet.
Det var ca 4 spelare med tätkänning inför de sista avslutande hålen. Håkan Kerringer var stabil men lyckades inte riktigt få i paren på sista nio och slutade på +4a en 4e plats. Mats Carlsson stod för fin fina sista 9 hål (36 netto) och med birdie 14 & 16 såg han ut att trumma på mot vinst. Dock kom en oväntad bogey på 17 och millimetrarna ifrån birdie på 18 resulterade i +3 och en T2a plats med 1 slags marginal.
I ledar bollen spelades det stabil golf och skribenten själv (Lars Lundberg) efter haft turen att rulla över bron på 16e men klantat bort turen med dåligt närspel som resulterade i bogey på 16. På 18e behövdes eagle för att ta sig till särspel eller birdie i hop om att den oerhört stabila Tour Director Christoffer skulle göra ett misstag.
Birde blev det men det räckte inte hela vägen och +3 blev T2a plats fick följa med hem.

Att räkna med misstag av Christoffer Stridsman var dumt. 1 slag efter inför 16e så utför han hålet perfekt med järn-wedge-3 meter från hål och putt som slinker i för birdie. Lyckas med att rädda bogeyn på 17e och ett något skakigt par på 18e så var det ändå en 2 putt som räckte för seger. En bländande insats och mycket fint planerat samt utfört spel stod han där i slut ändan med pokalen. Få misstag, bländade puttning och grymt närspel blir seger receptet. Som han egentligen gjort hela säsongen.

Stort grattis till Christoffer som vinner Södertörnstouren 2020 välförtjänt!

Nedan ser ni hela resultat listan med utbetalnignar:

45% 1a Christoffer Stridsman
20% T2 Mats Carlsson
12% T2 Lars Lundberg
8% 4a Håkan Kerringer
5% 5a Gutsav Högberg
3% 6a Arman Poya
3% T7 Pelle Bruhn
2% T7 Henrik Sundh
2% T7 Anders Dahl
T10 Saki Tsiotoglou
T10 Fredrik Werkö
T12 Niclas Friberg
T12 Antoni Majblad
14 Alexander Borwin
15 Mathias Hellgren
16 Martin Lundqvist
Inom kort kommer uppdateringar inför nästa säsong och även en liten vintertävling vi hoppas allt är nyfikna på!
Allt gott!
// Tour Directors

Finalen flyttad

Tournytt – 20200831 – Final! 

Efter avslutat den sista deltävling på Södertörnstouren 2020 fick TKs möjlighet att utforska en möjlighet och ett bra alternativ till finalbanan Kallfors. Tourspelaren Håkan kom upp med en fantastisk möjlighet att få till spel på nya Öster by Stensson på Österåker till ett bra pris. Givetvis hugger vi på det och flyttar finalen till den fantastiska bana och kan inte tänka oss ett bättre avslut på 2020 års säsong. Kallfors hoppas vi kan vara en del av Södertörnstouren 2021.

För vissa ses vi den 17/9 – kl. 11.24 går första bollen ut! För er andra, Följ på Södertörnstouren.se. Middag ingår till alla som tagit sig till final och man har även chans att spela in sig för ett rabatterat pris.
Vinstfördelningen i finalen kommer se ut enligt följande (ca. siffror / an variera något):
1a plats – 45%
2a plats – 20%
3e plats – 12%
4e plats – 8%
5e plats – 5%
6-7e plats – 3%
8-9e plats – 2%

(särspel vid lika 1plats, övriga delade platser delar på summan av delade platser)

 

2021 Föranmälan

Vi har också öppnat föranmälan till säsongen 2021. Avgifter och spelschema / upplägg är inte helt spikat men kommer skickas ut tids nog. Vi kommer ha 56 platser som det ser ut nu, de som spelat final 2020 kommer ha förtur, HCP och sedan anmälningsordning.

Föranmälning sker här: https://sodertornstouren.se/anmalan/


Mvh
// Lars och Christoffer

Inför deltävling 6 – Haninge

Tournytt – 20200820

Haalloj i stugorna!
Avgörandet är här, vilka går till final och vilka får titta på? Det dags för Södertörnstourens deltävling 6  på Haninge GK (vit tee / Röd-Gul). Det är tight om platserna kring slutspel och det lutar åt att man behöver någonstans runt 303-306 slag som resultat på sina 4 rundor för att klara sig till final. Kolla på https://sodertornstouren.se/tabell-2020/ om du är osäker på hur du ligger till.
Ladda kanonerna och käka gröt imorgon till frukost för det kommer spelas långt på haninge, närmare bestämt 6479m 😱enligt guide (något kortare i verkligheten och par 73) och en utmaning att se fram emot. Deltävling 6 ligger uppe på mingolf, startlistan är publicerad. Första starttid på Tisdaga är 14:00 och sista 15.12 (8 min mellan bollarna) Vill lyfta ett varningens finger för höga ruffar, slå provisoriska bollar, gärna en extra om ni är osäkra.
Gamebook ✏️
Ni borde då få upp spelet direkt i Gamebook appen – Annars är join code: 67370272
Se till att minst 1 person / boll registrerar score för alla i bollen. Om det strular eller det blir fel – skriv på scorekort för säkerhets skull och stäm av när ni spelat klart. Fokus Gamebook dock!
På plats / regler: 👮🏻‍♂️
Se till att ni på första tee utser en markör för varje spelare. Det är denna som får kontrollera er score och denna som ni frågar om regler under spelet.
Bunkrar 🏖 – Enligt R&A / SGF kör vi med en klubblängd lägesförbättring i bunkrar.
Flaggor – Valfritt – i eller ur. Helt upp till spelaren! 
Lägesförbättring? 🥳
  – Nej, förutom bunkrar då.
Frågor/oense med markör: 📞 Ring Lars eller Christoffer
Spelet:
Bollen ska i hål! ⛳️- Vi vet att det kan vara några puttar / chippar som kan hoppa ur på grund av grunda hålkoppar. Det är samma för alla och det är vad det är i Covid-19 tider. Hoppas alla har förståelse för detta.
Spelform 🎭 – Vi spelar Slaggolf – alltså +5 slag mot hålets par gäller varje hål. Om du har slagit t.ex. 9 slag på ett par fyra. Ditt resultat blir max 9 på det hålet.
Speltempo ⌛️- Vi försöker se till att hålla uppe speltempot då vi våra tider är relativt tight. Ändå 10 min mellan bollarna.  Banan är full och vi behöver se till att hålla upp tempo så vi inte sinkar andra.
Priser: 🏆
Vi delar och kommunicerar priser efter avslutad runda.
Sist men inte minst: Spela bra och ha riktigt skoj! Hoppas på många birdies, nån eagle och bra surr! Ser fram emot imorgon!

Inför deltävling 5 – Botkyrka GK

Hej tourgolfare!
Vässa wedgarna och ladda ”The Big Dog” för nu är det dags för Södertörnstouren igen. På Botkyrka (tee 62) denna gång och kul då den brukar vara fin fin så här dags. Deltävling 5 av 6 ska avgöras och vi kämpar om de sista final platserna.
Deltävling 5 ligger uppe på mingolf, startlistan är publicerad. Första starttid på Torsdag är 15:00 och sista 16:30. Gör er redo och spela väl!
Betalning 💸
Swisha gärna tävlingsavgift till Lars Lundberg (0707109603) innan ni slår ut – 150 sek
Greenfee betalar ni i receptionen på Botkyra – Bara att säga starttid i receptionen i vanlig ordning.

Gamebook ✏️
Se till att ni godkänner förfrågan från Södertörnstouren på Gamebook. Har ni inte fått en? Ta det lugnt, vi lägger in alla. Ni borde då få upp spelet direkt i Gamebook appen – Annars är join code: 45576436
Se till att minst 1 person / boll registrerar score för alla i bollen. Om det strular eller det blir fel – skriv på scorekort för säkerhets skull och stäm av när ni spelat klart. Fokus Gamebook dock!

På plats / regler: 👮🏻‍♂️
Se till att ni på första tee utser en markör för varje spelare. Det är denna som får kontrollera er score och denna som ni frågar om regler under spelet.

Bunkrar 🏖 – Enligt R&A / SGF kör vi med en klubblängd lägesförbättring i bunkrar.
Flaggor – UPPDATERING! 🚨 Valfritt – i eller ur. Helt upp till spelaren! 
Lägesförbättring? 🥳
  – Nej, förutom bunkrar då.
Frågor/oense med markör: 📞 Ring Lars eller Christoffer

Spelet:
Bollen ska i hål! ⛳️- Vi vet att det kan vara några puttar / chippar som kan hoppa ur på grund av grunda hålkoppar. Det är samma för alla och det är vad det är i Covid-19 tider. Hoppas alla har förståelse för detta.
Spelform 🎭 – Vi spelar Slaggolf – alltså +5 slag mot hålets par gäller varje hål. Om du har slagit t.ex. 9 slag på ett par fyra. Ditt resultat blir max 9 på det hålet.
Speltempo ⌛️- Vi försöker se till att hålla uppe speltempot då vi våra tider är relativt tight. Ändå 10 min mellan bollarna.  Banan är full och vi behöver se till att hålla upp tempo så vi inte sinkar andra.

Priser: 🏆
Vi delar och kommunicerar priser efter avslutad runda.
Sist men inte minst: Spela bra och ha riktigt skoj! Hoppas på många birdies, nån eagle och bra surr! Ser fram emot Torsdag!

Allt gott!
// Lars och Christoffer

Final 2020 på Kallfors

För er som följer oss på Instagram så är det ingen nyhet, vi kan med nöje avslöja att finalbana för 2020 är Kallfors! 🥳  🙌 Riktigt kul att få till spel på den banan nyttja deras fin fina faciliteter. Mer info om det kommer inom kort. 
Det kommer bli middag som alla är välkomna på, oavsett om man har spelat sig till final eller inte. 

Spela väl så ses vi den 17/9 på finalan av Södertörnstouren 2020!

// Christoffer och Lars
 

Inför Deltävling 3- Husby GC 20200611

Tournytt – 20200611

Det är dags för deltävling 3 den 11e Juni och hoppas inte det undgått någon att bana är numera Husby GC som står som värd. Varmt välkomna till några nytillskott på touren. Arman (salem), Patrick (salem) och Axel (Haninge) ser ut att bli de sista att joina in innan touren stänger för inkommande anmälningar 2020. Nästan 40 man i år anmälda och super kul utveckling på touren!
Deltävling 3 ligger uppe på mingolf, startlista publiceras onsdag lunch. Första starttid på Torsdag är 15:40 och sista 17:20. I och med att vi byter bana kommer det vara en boll emellan men inte så mycket att göra åt den saken. Så gör er redo och spela väl!

Betalning 💸
Swisha gärna tävlingsavgift till Lars Lundberg (0707109603) så snart ni kan – 150 sek
Greenfee betalar ni i receptionen på Husby GC – De föredrar Swish på plats. Bara att säga starttid i vanlig ordning.
Gamebook ✏️
Se till att ni godkänner förfrågan från Södertörnstouren på Gamebook. Har ni inte fått en? Ta det lugnt, vi lägger in alla. Ni borde då få upp spelet direkt i Gamebook appen – Annars är join code: 24787495
Se till att minst 1 person / boll registrerar score för alla i bollen. Om det strular eller det blir fel – skriv på scorekort för säkerhets skull och stäm av när ni spelat klart. Fokus Gamebook dock!
På plats / regler: 👮🏻‍♂️
Se till att ni på första tee utser en markör för varje spelare. Det är denna som får kontrollera er score och denna som ni frågar om regler under spelet.
Bunkrar 🏖 – UPPDATERING! 🚨 Enligt R&A / SGF kör vi med ett scorekort lägesförbättring i bunkrar.
Flaggor – Ska vara i – hela tiden – utan undantag. Enligt R&A / SGF
Lägesförbättring? 🥳
  – JA, ett scorekort på finklippta delen. Det kan vara lite blöt på vissa hål.
Frågor/oense med markör: 📞 Ring Lars eller Christoffer

Spelet:
Bollen ska i hål! ⛳️- Vi vet att det kan vara några puttar / chippar som kan hoppa ur på grund av grunda hålkoppar. Det är samma för alla och det är vad det är i Covid-19 tider. Hoppas alla har förståelse för detta.
Spelform 🎭 – Vi spelar Slaggolf – alltså +5 slag mot hålets par gäller varje hål. Om du har slagit t.ex. 9 slag på ett par fyra. Ditt resultat blir max 9 på det hålet.
Speltempo ⌛️- Vi försöker se till att hålla uppe speltempot då vi våra tider är relativt tight. Ändå 10 min mellan bollarna.  Banan är full och vi behöver se till att hålla upp tempo så vi inte sinkar andra.
Priser: 🏆
Vi delar och kommunicerar priser efter avslutad runda.
Sist men inte minst: Spela bra och ha riktigt skoj! Hoppas på många birdies, nån eagle och bra surr! Ser fram emot Torsdag!
// Christoffer & Lars
Tour Directors

Haningestrand GK – Inför Deltävling 2

Hej tourspelare!
Snart dags för deltävling 2 och Haningestrand står som värdar denna gång. Organisationen har varit ute och kontrollerat banans skick och kvalitet vilket får mycket väl godkänt och lite till. Visst var det lite problem på 7:ans green men det hade nog mer med klubban och bollen att göra än gräsets kvalitet.
Mycket kul att se att banan är i sånt bra skick, VI ser fram emot torsdag och att jaga Ulf som leder tabellen.

Det har blivit några fler på touren, vi välkomnar Liam och Kristian till Södertörnstouren. Känner ni någon som vill vara med så be dem höra av sig, vi stänger anmälan den 10e Juni för säsongen 2020. 

Middag på Haningestrand!
På torsdag kommer Haningestrand och Södertörnstouren erbjuda en möjlighet att stanna kvar och äta en god bit mat och dricka en öl. Hoppas så många som möjligt vill stanna så vi kan bygga lite gemenskap och alla får chansen att säga hej. Vi kommer behöva boka vilka som ska äta så vet ni redan nu, maila mig eller Christoffer, annars kommer separat mail om det inom kort.


Påminner om några saker:
1. Gamebook – lägg till Södertörnstouren som kompis så blir allt mycket lättare för oss att det kommer in på rätt konto.
2. Hoppa gärna in i Facebook gruppen – https://www.facebook.com/groups/sodertornstouren
3. Följ oss på Instagram @sodertornstouren

Allt gott!
// Lars & Christoffer

 

SödertörnsTouren

Södertörns Touren är en privat golf tour för amatörgolfare i Stockholmsområdet. Ambition är att skapa en lättsam löpande tävlingsform för golfare som vill mäta sitt spel gentemot sig själva och andra. Södertörns touren riktar sig till dig som älskar golf, har börjar närma sig par och vill spela löpande med likasinnade.

Organisation

Lars Lundberg
+4670 710 96 03
lars@sodertornstouren.se

Christoffer Stridsman
+4670 730 12 70
christoffer@sodertornstouren.se

 

Följ oss på social medier