2020

Nyheter

Final 2020 på Kallfors

För er som följer oss på Instagram så är det ingen nyhet, vi kan med nöje avslöja att finalbana för 2020 är Kallfors! 🥳  🙌 Riktigt kul att få till spel på den banan nyttja deras fin fina faciliteter. Mer info om det kommer inom kort. 
Det kommer bli middag som alla är välkomna på, oavsett om man har spelat sig till final eller inte. 

Spela väl så ses vi den 17/9 på finalan av Södertörnstouren 2020!

// Christoffer och Lars
 

Inför Deltävling 3- Husby GC 20200611

Tournytt – 20200611

Det är dags för deltävling 3 den 11e Juni och hoppas inte det undgått någon att bana är numera Husby GC som står som värd. Varmt välkomna till några nytillskott på touren. Arman (salem), Patrick (salem) och Axel (Haninge) ser ut att bli de sista att joina in innan touren stänger för inkommande anmälningar 2020. Nästan 40 man i år anmälda och super kul utveckling på touren!
Deltävling 3 ligger uppe på mingolf, startlista publiceras onsdag lunch. Första starttid på Torsdag är 15:40 och sista 17:20. I och med att vi byter bana kommer det vara en boll emellan men inte så mycket att göra åt den saken. Så gör er redo och spela väl!

Betalning 💸
Swisha gärna tävlingsavgift till Lars Lundberg (0707109603) så snart ni kan – 150 sek
Greenfee betalar ni i receptionen på Husby GC – De föredrar Swish på plats. Bara att säga starttid i vanlig ordning.
Gamebook ✏️
Se till att ni godkänner förfrågan från Södertörnstouren på Gamebook. Har ni inte fått en? Ta det lugnt, vi lägger in alla. Ni borde då få upp spelet direkt i Gamebook appen – Annars är join code: 24787495
Se till att minst 1 person / boll registrerar score för alla i bollen. Om det strular eller det blir fel – skriv på scorekort för säkerhets skull och stäm av när ni spelat klart. Fokus Gamebook dock!
På plats / regler: 👮🏻‍♂️
Se till att ni på första tee utser en markör för varje spelare. Det är denna som får kontrollera er score och denna som ni frågar om regler under spelet.
Bunkrar 🏖 – UPPDATERING! 🚨 Enligt R&A / SGF kör vi med ett scorekort lägesförbättring i bunkrar.
Flaggor – Ska vara i – hela tiden – utan undantag. Enligt R&A / SGF
Lägesförbättring? 🥳
  – JA, ett scorekort på finklippta delen. Det kan vara lite blöt på vissa hål.
Frågor/oense med markör: 📞 Ring Lars eller Christoffer

Spelet:
Bollen ska i hål! ⛳️- Vi vet att det kan vara några puttar / chippar som kan hoppa ur på grund av grunda hålkoppar. Det är samma för alla och det är vad det är i Covid-19 tider. Hoppas alla har förståelse för detta.
Spelform 🎭 – Vi spelar Slaggolf – alltså +5 slag mot hålets par gäller varje hål. Om du har slagit t.ex. 9 slag på ett par fyra. Ditt resultat blir max 9 på det hålet.
Speltempo ⌛️- Vi försöker se till att hålla uppe speltempot då vi våra tider är relativt tight. Ändå 10 min mellan bollarna.  Banan är full och vi behöver se till att hålla upp tempo så vi inte sinkar andra.
Priser: 🏆
Vi delar och kommunicerar priser efter avslutad runda.
Sist men inte minst: Spela bra och ha riktigt skoj! Hoppas på många birdies, nån eagle och bra surr! Ser fram emot Torsdag!
// Christoffer & Lars
Tour Directors

Haningestrand GK – Inför Deltävling 2

Hej tourspelare!
Snart dags för deltävling 2 och Haningestrand står som värdar denna gång. Organisationen har varit ute och kontrollerat banans skick och kvalitet vilket får mycket väl godkänt och lite till. Visst var det lite problem på 7:ans green men det hade nog mer med klubban och bollen att göra än gräsets kvalitet.
Mycket kul att se att banan är i sånt bra skick, VI ser fram emot torsdag och att jaga Ulf som leder tabellen.

Det har blivit några fler på touren, vi välkomnar Liam och Kristian till Södertörnstouren. Känner ni någon som vill vara med så be dem höra av sig, vi stänger anmälan den 10e Juni för säsongen 2020. 

Middag på Haningestrand!
På torsdag kommer Haningestrand och Södertörnstouren erbjuda en möjlighet att stanna kvar och äta en god bit mat och dricka en öl. Hoppas så många som möjligt vill stanna så vi kan bygga lite gemenskap och alla får chansen att säga hej. Vi kommer behöva boka vilka som ska äta så vet ni redan nu, maila mig eller Christoffer, annars kommer separat mail om det inom kort.


Påminner om några saker:
1. Gamebook – lägg till Södertörnstouren som kompis så blir allt mycket lättare för oss att det kommer in på rätt konto.
2. Hoppa gärna in i Facebook gruppen – https://www.facebook.com/groups/sodertornstouren
3. Följ oss på Instagram @sodertornstouren

Allt gott!
// Lars & Christoffer

 

Resultat Ågesta 20200512

Då är vår älskade tour igång igen och extra kul att se så många Södertörnare i år! Stort tack till alla som är med och gör touren så härlig.

Oj vädergudarna var verkligen inte med oss idag (verkar ha något emot oss). Vi fick uppleva Sveriges alla säsonger på en kväll. Men inte stoppar lite dåligt väder våra gubbar.
En Man stod lite stabilare än oss andra! Grattis Ulf Åhman -2 är riktigt bra spelat och en bra vinst =) Men de var flera av er som spelade bra, glöm inte kolla på tabellen på hemsidan.

Nu ser vi fram mot deltävling 2 på HaningeStrand Gk den 28maj. Låt oss hoppas på bättre väder och vi återkommer med mer info när det närmare sig.

P.S Glöm inte att sprida ordet om Touren och det finns fortfarande möjlighet för nya spelare att anmäla sig. Och om ni har tagit några bra bilder under/efter rundan får ni gärna #södertörnstouren

Tabellen följer ni här:
Spelschemat:
Bästa Hälsningar
Tävlingsledningen

Ågesta GK – Inför Deltävling 1

Hej Tour spelare!
Det glädjer mig att säg att vi bli fler och fler tourspelare. Redan 25% fler än förra året och det vore kul om vi kunde bli några till. Det finns platser kvar så har ni en kompis på klubben eller privat -> Säg till dem att anmäla sig snarast. Vi stänger anmälan den 10/5 inför första deltävlingen. Det finns utrymme för eftersläntare om de vill vara med och nöjer sig med att missa den första tävlingen – tak på 48 spelare!
Deltävling 1 – Ågesta GK – 12e maj
Första start 15.34

Inom kort kommer ni också bli anmälda via GIT till tävlingen. Har ni önskemål om startid – maila  eller hör av er på annat sätt så ska vi lösa något. Men kan inte garantera att alla krav kan mötas.

Några saker inför tisdag:
Gamebook
Kan alla se till att gå in på Gamebook och godkänna den förfrågan som kommit via Södertörnstouren kontot. Om ni inte har Gamebook så är det fine men bra att skaffa då vi kommer registrera score därigenom. Vi ser till att HCP är korrekt under tävlingen – Spelare ska inte gå in och ändra.

Avgifter
Greenfee (350sek) – För er som betalar greenfee så gör ni det i receptionen, innan ni slår ut
Tävlingsavgift (150sek) – Sker via Swish till nummer: 0707109603, innan ni slår ut.

StartKIT
I år kommer varje spelare få ett startkit som endast är tillgängligt för Tourspelare. Dock har Covid-19 ställt till det med leveranser. Vi hoppas det hinner fram i tid, annars delas det ut under deltävling nummer 2.

Södertörnstouren i social medier

För er som inte riktigt hittat oss på sociala medier eller bara längtar efter mer material och media kommer lite länkar till sociala medier. 

Gå med i gruppen på facebook där vi delar infromation, resultat och ibland slänger lite käft om allt möjligt.
Gruppen hittar du här: Södertörnstouren på Facebook 

För er som vill se mer svingar / golfbilder så rekommenderar vi att följa oss på instagram.

Följs oss: @sodertornstouren

 

info om Covid-19

Hej tourspelare och caddies! 

Nya tider kan man säga, inte samma golf år som vi är vana vid. Tidig öppning men inte alls på samma sätt. Här kommer lite information om hur vi på Södertörnstouren hanterar Covid-19 och vad som gäller för touren i år. 

Vi har beslutat att köra på med touren som vanligt. Vi har ingen fysisk scorekortshantering som vanligt utan kör Golf Gamebook som tidigare år. Vi har ingen kontanthantering och slopar samlingar / middagar efteråt. Enligt rekommendationer så är tävlingen på så sätt likställd med sällskapsgolf. Viktigt att följa för fortsatt tävlande och spel! Mat och dryck efteråt får ordnas på eget ansvar och initiativ.

Vi kommer följa alla lokala regler vad gäller spel för att minska smittspridning.
• Minsta symptom = stanna hemma!
• Var noggrann med handhygien
• Undvik fysisk kontakt med andra spelare

Vi kör med flagga i på de banor som rekommenderar det. Där det inte finns bunkerkrattor i bunkern är det fri placering inom 1 klubblängd gäller där det är ”onormalt underlag” – dock ej aldrig ur hindret.

Finns det fler lokala regler följer vi dem och rättar oss efter klubbarnas policy. Vi återkommer löpande om uppdatering och närmare kring premiären vad som gäller i detalj. Viktigt att vi i följer alla regler och rekommendationer från SGF och Folkhälsomyndigheten så att vi kan fortsätta spela golf när många andra aktiviteter begränsas.  

Allt gott!

Lars och Christoffer

2020 planering

Hej Södertörnare!

Det har varit tyst från tävlingsledningen under en period, som i stort sett hela golf sverige har varit. Dock har den milda vintern tvingat upp oss ur ide (precis som de ukrainska björnarna) och vi fick avbryta planeringen av Södertörns touren 2020 för lite golfspel! Inte ofta man spelar golf den 3e januari. Nu är vi tillbaka vid ritbordet dock och Södertörnstouren 2020 börjar arta sig.

Några nyheter inför iår:
– Finalen kommer spelas på neutralmark (annan bana än deltävlingarna)
– 6st deltävlingar istället för tidigare 5.
– Botkyrka och Salem kommer in i rotation
– Nynäshmans GK utgår (erbjuder ej vit teebox b.la.)
– Medlemspriset höjs något men då ingår också startkit i år.
– I stort sett samma upplägg som förra året gällande prispengar och finalens upplägg.

Vi kommer sikta på 48 spelare som max i år och de som spelade förra året har förtur. Dock kommer vi efter den 1 april bjuda in fler klubbar och spelare. När vi 48 spelare har vi tyvärr svårt att ta in fler.

Mer info om starttider, greenfees och sponsorer kommer inom kort.
Vi ses på Södertörnstouren 2020!
Christoffer och Lars


Nynäshamn Wrap-up

Hej Södertörnare!
Sista deltävlingen avverkad och finalspel väntar på Ågesta den 6e September! Det kommer bli legendariskt! Stort grattis till Mathias Hellgren som verkar vara i högform. 2a plats på Haningestrand och nu Första plats på Nynäshamns GK. 🚀Raketade in sig på en total andra placering i maratontabellen och sannerligen högform inför finalen, där är odds låga. Stort grattis! Fint spel även av Pelle som tog ytterligare en 2:a plats och visar på fina resultat i samtliga av Södertörnstourens deltävlingar. Det skilde inte mycket till 3e plats, blev tvungen att räkna av de sista 3 hålen för att skilja dem åt. 3e plats knep Martin Lundqvist och på sista pengaplats kom Anders Karlsson. Grattis till alla!
Vilka kommer få spela final då? Ni hittar det på sajten så klart. https://sodertornstouren.se/tabell/
Men kommer även här. = ) Det blev tight i slutändan och mellan 1a och sista finalplats skilde det 12 slag. Pelle tog hem tabellens första plats och Niclas knep sista platsen med bättre sista runda än Anders Dahl (vi kör countback metoden här också). Grattis till Pelle, Mathias, Saki, Mig själv, Martin, Björn, Christoffer, Karl-oskar, Axel och Niclas. Vi ses i finalen den 6e september! Det kommer mer info inom kort kring finalen och ni andra är såklart välkomna på middag och öl efteråt om ni vill.
Första start: 15.00. Middag och prisutdelning kl. 20.00.
Mer info kommer snart om priser och etc kommer snart!
Allt gott!
Christoffer och Lars

Haningestrand Wrap up

Stort Grattis 🎉 till Karl-Oskar och vinsten på Haningestrand igår med fin fina 71 (-1) som resultat. Bra spel in i det sista trots tveksamma väderförhållanden. mörkrets intrång och 2 reserv servar på 18e hålet så lyckads han håll ihop och knipa segern. 
Fin bana, fint väder (rent estetiskt med lila himmel och träd av blixtar 😄) och riktigt god mat efteråt. Extra tack till Anders för den krubb och mellis fix efter avslutad runda! Mycket trevligt, mer sådant! 🍻🥩
Nästa tävling 22a Augusti. Vi kommer slå ut tidigare (ca. 15.00) för att undvika mörker. Se till att vara där för den rafflande avslutningen inför tourfinalen den 6e september. Det är nu tajt runt strecket och det kommer krävas ett resultat för vissa den sista deltävlingen för att ta plats. 
Allt gott!
Lars & Christoffer

Södertörns Touren

Södertörns Touren är en privat golf tour för amatörgolfare i Stockholmsområdet. Ambition är att skapa en lättsam löpande tävlingsform för golfare som vill mäta sitt spel gentemot sig själva och andra. Södertörns touren riktar sig till dig som älskar golf, har börjar närma sig par och vill spela löpande med likasinnade.

Organisation

Lars Lundberg
+4670 710 96 03
lars@sodertornstouren.se

Christoffer Stridsman
+4670 730 12 70
christoffer@sodertornstouren.se

 

Följ oss på social medier