2022

Regler & Information

Säsongen 2022

Slagspel
Antal slag minus hcp. Man får ta upp bollen och ta ett ”tak”(som är 5 över hålets par).

Resultat (Deltävling)
Vi använder oss av vanliga scorekort för alla tävlande + en som registrerar i Gamebook per boll. Man ansvarar alltid själv över att scoren stämmer i Gamebook efter avslutad runda. Vid lika resultat gäller Countback metoden (9-6-3-1).

Gäster till tourmedlemmar är välkomna men betalar dubbla tävlingsavgift och kan ej ta sig till finalen.

Priser (deltävling)
Priser vid deltävlingar kommer delas ut till topp 3-5 beroende på antal deltagare.
Tävlingsledning deklarerar vinsterna vid prisutdelning. *Läs mer nedan

HCP
Vid alla tävlingar gäller det aktuella handicapet som är registrerat på svenska golfförbundet hemsida. Man ansvarar själv för att det är rätt hcp/slope angivit i Gamebook/mobilen innan tävlingen påbörjas.

Max 9 hcp gäller på Södertörnstouren. Spelare med ett högre handicap är givetvis välkomna, men kommer att få spela på 9 i handicap.

Avståndsmätare
Laserkikare och GPS är alltid tillåtna på Södertörnstouren. Dock ej de med höjdskillnadsfunktion.

Tour anmälan.
Görs via hemsidan (länk) eller via anmalan@sodertornstouren.se. Ordinarie pris är 1300 sek i årsavgift och det innefattar möjligheten att delta i Södertörnstourens deltvälingar. möjlighet till spel i andra eveneemang och specialerbjudanden.
Anmälan är bindande med har 10 dagars ångerrätt. Touravgiften återbetalas ej vid uteblivet spel eller ej nyttjande av möjligheten att delta på Södertörnstourens deltvälingar. Vid bestridande eller nyttjande av ångerrätt, v.g. kontakta Tour Director Lars eller Christoffer.

Gästspelare får naturligtvis delta. Skicka namn och golf-id direkt till Tour Directors eller till anmalan@sodertornstouren.se.

Order of Merit (Poängsystem)
Touren använder sig av ett poängsystem för att räkna ut poäng till sluttabell. Mer info hittar du här. Sammanfattar 50% av deltagarna med bästa totala resultat kommer att få spela i finalen och där de bästa spelarna gör upp om det fina prisbordet. Detta visas i tabellen och de som ligger ovan för cut-gränsen är garanterade en plats i finalen.
Vid lika sammanlagt resultat vi cut-gränsen utökas inte finalens startfält. Särskiljning sker på de spelare som har samma totala resultat via den med högsta enskilda poäng. Den med ensklit lägsta resultat tar då sista platsen. Om lika, näst lägsta osv.

Finalen.
Finalen spelas över 36 hål och slagspel med bästa nettoscore vinner. Säsongens resultat räknas i finalen, alla spelare tar med sig X antal slag beroende på placering i säsongens tabell. Mer om det finns här.
Vid lika resultat gäller gäller särspel som Tour Director på plats beslutar om vilka hål och i vilken följd.
Prisutdelning sker i samband med Lunch eller Middag. (beroende på starttid)

Riktigt fina priser utlovas till finalen och ambitionen är att alla tävlande ska ha chans på de bästa priserna.
Tour Director presenterar uppdelning av vinstpott i god tid.

Är man inte på plats på prisutdelningen får man se till att ett ombud hämtar priset annars går det vidare på touren och nästkommande år. Gästspelare deltar endast på de håltävlingarna som finns för den aktuella tävlingen.

Rutiner för deltävling.

Alla tourspelare är per automatik anmälda till samtliga deltävlingar. Om man inte kan spela en deltävling ska detta meddelas i god tid och absolut senast 24 timmar innan speladagen.
Avanmälan sker på GIT eller skriftligen via mejl till avanmalan@sodertornstouren.se. Om avanmälan sker för sent (med mindre än 24 timmar kvar till speldagen) så är spelaren skyldig till att erlägga tävlingsavgift och eventuell greenfee.
Vid sjukdom gäller samma regler för avbokning men dock utan eventuella greenfee kostnader.

Tävlingsavgiften är 150-250 kr per deltävling + ev. greenfee. Är du medlem på banan vi spelar betalar du endast tävlingsavgift.

Betalningen av tävlingsavgiften ska göras via Swish på tel.nr 070-710 96 03.

Obs! Hcp-förändringar som görs efter startlistan publiceras kvällen före tävlingsdagen måste meddelas till ledningen innan start så justering kan göras i Gamebook. Vi registrerar alla hcp i Gamebook kvällen innan tävling så fort startlistan är färdigställd.

Vid varje tävling informeras deltagare via mail om vilka lokala regler samt information om eventuella tävlingar  som gäller för dagen. Det är spelarens skyldighet att del om information från tävlingsledningen och hålla sig uppdaterad om regler och nyheter om vad som gäller för respektive speldag.

 

*Prisvärde exempel:

(Deltävlingar prisbord, kan justeras något vid varje tillfälle och är exempelsiffror)

 

upp till 40 spelare:
1a pris – 45%
2a pris – 28%
3e pris – 20%
4e pris – 7%

40 – 56 spelare:
1a pris – 45%
2a pris – 25%
3e pris – 15%
4e pris – 10%
5e pris – 5%

56 – 74 spelare:
1a pris – 38 %
2a pris – 24%
3e pris – 16%
4e pris – 10%
5e pris – 4%
6e pris – 4%
7e pris – 4%

Sponsorer av Södertörnstouren 2022

Är du intresserad av att synas tillsammans med Södertörnstouren på våra deltävlingar och i våra digitala kanaler? Kontakta Lars eller Christoffer här.

SödertörnsTouren

Södertörns Touren är en privat golf tour för amatörgolfare i Stockholmsområdet. Ambition är att skapa en lättsam löpande tävlingsform för golfare som vill mäta sitt spel gentemot sig själva och andra. Södertörns touren riktar sig till dig som älskar golf, har börjar närma sig par och vill spela löpande med likasinnade.

Organisation

Lars Lundberg
+4670 710 96 03
lars@sodertornstouren.se

Christoffer Stridsman
+4670 730 12 70
christoffer@sodertornstouren.se

 

Följ oss på social medier